Home

Kunstnagels

Visagie

Tandkristal


Bruiden

Portfolio


Prijslijst

Workshop

Contact

 
Tandkristal


Het tandkristal is echt de trend van deze tijd. De kristallen die in de mond geplaatst worden zijn van hoge kwaliteit ! De door mij gebruikte steentjes zijn gemaakt van Swarovski kristal. Het kristal kan een maand tot zelfs langer dan een jaar blijven zitten. Dit is afhankelijk van de eet- en drinkgewoontes en de zuurgraad van het speeksel van iemand. Er zijn zelfs gevallen waar hij 2 tot 6 jaar blijft zitten. Er wordt niet geboord, uw tand wordt niet beschadigt bij het plaatsen van een kristal en hij kan te allen tijde worden verwijderd. Het is pijnloos. Ik gebruik speciale tandlijm. Deze lijm is niet schadelijk voor de tand en ook niet voor de gezondheid. Het plaatsen duurt ongeveer 10 minuten. Ik werk hygiënisch.


De voorbereiding

Denk er aan dat als u een afspraak maakt u dit niet doet vlak voor dat u moet eten. Drink ook wat van tevoren. Dit omdat je na het plaatsen van het tandkristal minimaal 1 uur niet mag eten of drinken. Zorg ervoor dat je je tanden goed gepoetst heb.


Het aanbrengen van de tandkristal

Eerst wordt de tand gereinigd met een speciale ontsmettende tandreiniger. Dan wordt er een druppel lijm op de tand aangebracht. Ook wordt er een druppel lijm op het steentje aangebracht. Het steentje wordt 30 seconden op de tand gedrukt. Als ik het tandkristal geplaatst heb dient u nog een minuutje met uw mond open te blijven zitten, zodat de lijm goed kan drogen. Tenslotte wordt de tand even nagereinigd.


De nazorg

Als het tandkristal geplaatst is mag u gedurende 1 uur niks eten of drinken en de eerste 12 uur geen tanden
poetsen. Dit is om het tandkristal beter te laten hechten aan de tand. Drink de eerste 24 uur geen
koolzuurhoudende dranken, dit kan namelijk de lijm aantasten. Mochten er eventueel lijmresten op de tand zitten rondom het tandkristal dan worden die gewoon verwijderd met tanden poetsen. Gebruik ook nooit scherpe voorwerpen in uw mond. Als u zelf het tandkristal wilt verwijderen kan dit door vanaf het tandvlees met neerwaartse bewegingen van uw vinger het tandkristal los te wrikken.

Garantie
Mocht een tandkristal onverhoopt binnen 2 weken toch loslaten, plaats ik eenmalig gratis een
Nieuw steentje.

Copyright 2006 - 2011 Linda's Nagels & Visagie